رئیس کمیته علمی رویداد فناورانه آفت سرخرطومی حنایی خرما: ایده های برتر رویداد ملی فناورانه آفت سرخرطومی حنایی انتخاب شدند

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان پیمان نامور رئیس کمیته علمی رویداد فناورانه آفت سرخرطومی حنایی عنوان کرد: ۲۱ ایده به دبیرخانه رویداد معرفی شد و از بین آنها ۱۶ ایده با محوریت تعیین پراکنش های جغرافیایی آفت و فناوری نوین مرتبط با آن، فناوری های نوین پیش آگاهی، فناوری های تشخیص درختان آلوده و علائم وجود آفت در حوزه زیستی و رفتاری، فناوری های نوین ردیابی و همچنین فناوری های نوین در مدیریت مبارزه تلفیقی از جمله مبارزات نوین در مبارزه های قانونی، مبارزه فیزیکی، فناوری های نوین به باغی، رفتاری، بیولوژیکی، فیزیولوژیکی و مبارزه شیمیایی انتخاب شدند.

وی افزود: ایده هایی که از نظر علمی بیس فنی داشتند مد نظر قرار گرفت و از بین ۱۶ ایده، ۷ مورد بالای ۵۰ درصد نمره برای بخش پایانی انتخاب شدند و جواز حضور در رویداد را کسب کردند و مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

وی در ادامه بیان داشت: لاله ابراهیمی با طرح تولید موسوم به “فرمولاسیون کیتوزان جدایه بومی”، ایده اول این رویداد را از آن خود کرد که در این ایده با تولید “نماتد” که یک نوع کرم میکروسکوپی است و سازگاری با محیط زیست دارد با لارو و حشره سوسک سرخرطومی مقابله می شود.

علی عباسی با ایده ردیابی نخل های آلوده به آفت سوسک سرخرطومی حنایی با استفاده از سگ های ردیاب، دومین ایده برگزیده این رویداد شد.

حمید احدی هم با ایده تله فرمونی الکتریکی و پایش آنلاین “تله هوشمند” توانست عنوان سومین ایده برتر این رویداد را از آن خود کند.

سید مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز بیان داشت: ما در ارتباط با این رویداد فناورانه یک سری حمایت های مادی و تسهیلاتی تدارک دیدیم و ایده های برتر به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی خواهد شد تا با حمایت بتواند ثبت اختراع شود.

وی اظهار داشت: تفکر ما در سازمان تحقیقات ایجاد مزارع نوآوری در حوزه های زراعی، باغی، دامداری و شیلات است و آخرین دانش های روز را در اختیار منتخبین قرار دادیم و به عنوان مزارع نوآور با استفاده از تسهیلات، خبرگان کشاورزی هر بخش را مورد حمایت قرار خواهیم داد‌.

نکویی تصریح کرد: ما امروز به نتیجه رسیدیم پیچیده ترین بخش نسبت به سایر بخش ها بخش کشاورزی است و با توجه به اینکه عوامل در دست ما نیست و کاربرد هوش مصنوعی برای مبارزه با آفات و بیماری های قرنطینه ای یک اهتمام ویژه ای داشته باشیم تا تحول ایجاد کنیم.

29/0۹/1402