با حضور ریاست سازمان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت، بخشدار بخش ساردوئیه، مدیر جهاد کشاورزی جیرفت،رئیس اداره تولیدات گیاهی و رئیس مرکز خدمات ساردوئیه از برداشت گل محمدی در ساردوئیه بازدید شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان دکتر احمد احمدپور رئیس سازمان گفت: در حال حاضر ۳۹۰ هکتار از اراضی منطقه جنوب استان کرمان به زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۳۶۱ هکتار آن، بارور و ۲۹ هکتار مابقی به صورت نهال است، زمان برداشت گل محمدی از اواسط اردیبهشت ماه شروع و تا نیمه خرداد ماه ادامه دارد و میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در منطقه بیش از ۵۲۲ تن است.
وی بیان داشت: سالانه ۲۵۰ تن گل خریداری شده ۲۵۰ هزار لیتر گلاب در جنوب استان کرمان توسط کارخانه گلاب گیری بارز واقع در شهر جبالبارز شمالی استحصال میشود، ۸۰ درصد گلهای تر برای گلاب گیری، و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک با اهداف صادراتی استفاده میشود.
دکتر احمدپور افزود: متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۲۰۰۰ کیلو گرم است، که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای جیرفت و عنبر آباد است.
وی اظهار داشت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان داشت: گل محمدی از قدیمیترین و مهمترین رزهاست که در بیشتر نقاط ایران به منظور تولید عطر و گلاب و گیاه تزئینی مورد توجه بسیار قرار داشته و در هیمن راستا مدیریت امور باغبانی جنوب استان کرمان و با حمایت وزارت جهاد کشاورزی گل محمدی به عنوان کشت جایگزین سایر گیاهانی که مصرف آب زیادی دارند در مناطق مستعد احداث گلستان در دستور کار سیاست های الگوی کشت قرار دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم صنایع فراوری و اسانس گیری این محصول در منطقه هرچه سریع تر احداث گردد تا محصول منطقه به شهر های اطراف برای فرآوری فرستاده نشود.