انگور جایگزین مناسبی برای محصولات سردسیری در معرض خطر تگرگ و سرما

مدیر جهادکشاورزی شهرستان جیرفت گفت: انگور می تواند جایگزین مناسبی باشد برای محصولاتی که در معرض سرمازدگی و تگرک در مناطق کوهستانی هستندبه گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت مهندس علی سالاری مدیر شهرستان در حاشیه بازدید رییس سازمان از باغات انگور جبالبارز اظهار داشت:شهرستان جیرفت با برخورداری از تنوع اقلیمی، پتانسیل تولید ،طیف وسیعی از محصولات زراعی و باغی را دارا می باشد که تغییرات اقلیمی حادث شده در سنوات اخیر محدودیت هایی را در بخش جغرافیایی تولید محصولات کشاورزی به تولید کنندگان تحمیل نموده که بارندگیهای سیل آسا ، تگرگ و سرمازدگیهای پی در پی از جمله این محدودیت ها می باشد.سالاری عنوان کرد: به منظور کاهش خسارت به بهره برداران بخش کشاورزی، توجه به روش های جدید تولید و همچنین ایجاد تغییر در جغرافیای تولید محصولات مختلف می تواند بعنوان جایگزین مناسبی مدنظر باشد.وی اضافه کرد: در همین راستا با توجه به اینکه در سال های گذشته در حوزه محمدآباد مسکون امکان تولید زردالو فراهم بود ولی در چند سال گذشته مرتبأ این باغات بدلیل تغییرات اقلیمی دچار خسارت تگرک و یا سرمازدگی شده که به لحاظ ضرورت بحث اصلاح الگوی کشت در یک پایلوت باغ زردالو در دستور کار قرار گرفت.سالاری اظهارداشت :پس از بررسی کارشناسی در سال ۹۵ اقدام به کشت ارقام متفاوت انگور شامل لعل، فخری، فلیم، پرلت، صاحبی و کندری شد.مدیرجهادکشاورزی شهرستان عنوان کرد:با توجه به بررسی میدانی در طی این مدت به نظر می رسد که تولید انگور می تواند جایگزین مناسب و اقتصادی بوده و در مناطق وسیعی از دشت جیرفت تا دامنه های کوهپایه ها با تولید اقتصادی کشت شود وی گفت: این پایلوت در سطح بیش از یک هکتار به دو روش داربستی و پاچراغی اجرا و به بهره برداری رسیده است.وی به بهره بردار خوش ذوق این باغ علی سعیدی خداقوت گفته و از خداوند برای ایشان ارزوی سلامتی نمود.

  نظرات