امروز : جمعه ۰۱ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۱۵

مهندس مجید فرخی مدیر حفظ نباتات سازمان :

مبارزه در سطح ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار علیه آفت موش در باغات و مزارع جنوب کرمان

موش صحرایی یکی از آفات مهم و خطرناک در منطقه جنوب کرمان می باشد که خسارت بسیار زیادی به بخش کشاورزی بالاخص مزارع، باغات، سیستم ها و تأسیسات آبرسانی و ..... وارد می نماید.
مبارزه در سطح ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار علیه آفت موش در باغات و مزارع جنوب کرمان
یکشنبه | ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ - ۰۹:۳۳ |
کد خبر : ۴۰۴ |
درباره سازمان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: در چهار ماهه اول سال جاری در سطح ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار در مزارع و باغات جنوب کرمان برعلیه آفت موش مبارزه صورت گرفته است.به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان مهندس مجید فرخی مدیر حفظ نباتات سازمان بیان داشت:موش صحرایی یکی از آفات مهم و خطرناک در منطقه جنوب کرمان می باشد که خسارت بسیار زیادی به بخش کشاورزی بالاخص مزارع، باغات، سیستم ها و تأسیسات آبرسانی و ..... وارد می نماید. وی افزود: مهمترین گونه غالب منطقه که بیشترین خسارت را وارد می نماید، موش ورامین Nesokia indica که به موش دم کوتاه نیز معروف می باشد. مهندس فرخی اضافه کرد: این موش با توجه به شرایط خاص منطقه در تمامی فصول سال فعال است که مشخصه مهم آن در باغ ، وجود انبوه خاک به صورت تپه ای کوچک و هرمی شکل در جلوی سوراخ است که خروج موش از لانه بیشتر در شب می باشد.وی گفت:در چهار ماهه اول سال جاری در سطح ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار در مزارع و باغات برعلیه این آفت مبارزه صورت گرفته است که بخش اعظمی از آن به روش شیمیایی می باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان روش های کنترل این آفت را سه روش کنترل زراعی، مکانیکی و شیمیایی اعلام کرد. وی افزود: کنترل زراعی شامل شخم عمیق، کوبیدن دالان ها و لانه های موش ها، غرقاب کردن و کنترل مکانیکی با تله گذاری انجام می شود.در ادامه مهندس فرخی استفاده از طعمه مسموم ، سموم تدخینی یا سموم پودری را به عنوان سه روش کنترل شیمیایی آفت ذکر نمود.وی اضافه کرد : بهترین سم برای طعمه مسموم، فسفردوزنگ (زینک فسفاید) می باشد که با استفاده از دستگاه طعمه ساز، طعمه ۳ درصد تهیه و در مسیر رفت و آمد موش، داخل لانه ها و کنار دالان ها قرار داده که این روش مبارزه بایستی به صورت همگانی و دسته جمعی انجام شود و جمعیت قابل ملاحظه ای از آفت را کنترل می نماید و در مرحله بعدی بایستی حتماً نوع طعمه عوض شود و در ادامه کار برای جلوگیری از طعمه گریزی بایستی ازطعمه های آماده ضد انعقادی نظیر لانی رات، اکتوسین سی، کلرات استفاده شود.مهندس فرخی توصیه کرد: طعمه پاشی در بهار و تابستان هر ۱۰ روز و در پائیز و زمستان هر ۱۵ تا ۲۰ روز یک مرتبه تکرار گردد. وی تاکید کرد :در پایان طعمه گذاری بایستی تمامی بقایای طعمه های مسموم مصرف نشده جمع آوری گردد.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0 محدودیت حروف
متن شما باید بیشتر از 10 حرف باشد
  • اولین نظر را شما بدهید

طراحی و پشتیبانی فنی : اداره آمار و انفورماتیک

کلیه حقوق این سایت متعلق به سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان می باشد.